זה סופו של כל בלון
חידת המוות דרך עיניהם של ילדים ומה אנחנו יכולים ללמוד מכך על עצמנו.
אנחנו ב'שותפים למסע' נמצאים במסע תודעתי שנמשך כבר לא מעט זמן.
אנחנו רוצים לבחון את התפיסות שלנו לגבי המוות ולאתגר אותן.
דרך נוספת לעשות זאת היא להסתכל במוות דרך עיניהם התמימות, האמיתיות והמחכימות של ילדים.
נחקור ספרות ילדים, תפיסות טיפוליות, וגם נשמע מיד ראשונה על מפגש ילדי עם המוות.
אולי נגלה בסוף שהילדים שהיינו לא הלכו לאף מקום והם עדיין כאן, מחכים לתשובות שהמבוגרים לא הצליחו לתת להם.
שלוש הרצאות אונליין לרכישה בעלות של 60 ש"ח להרצאה או 150 ש"ח לכל הסדרה.
~ קישור לצפייה ישלח עד 48 שעות אחרי ביצוע הרכישה.
לרכישה > http://bit.ly/ShutafimChildrenPay
תוכנית ההרצאות:
"תראו אותי" - תפיסת המוות בעיני ילדים
הכלבלב שאהב בלט לא מת
ילדים של החיים
מנחה: איילת מאיר, פסיכותרפיסטית ומטפלת גוף נפש, מנחה תהליכים ומרצה במעגל החיים והמוות, ומנחה טקסי אבל קהילתיים.
הרצאה מאת דר' רונית שלו
"תראו אותי" - תפיסת המוות בעיני ילדים
מות הורה או אדם קרוב מותיר את הילד בכאב שלא תמיד זוכה להכרה ותמיכה מהסביבה הקרובה. ההורים או ההורה האבל אפופים לעיתים בצערם והילדים נותרים פעמים רבות בבדידותם. כאשר דמויות המבוגרים מאפשרות קרבה ושיתוף תוך הכרה באבלם של הילדים, ההסתגלות והתמודדות עם אובדנם טובה יותר. נכיר דרכי התמודדות, הערכה וטיפול באבל של ילדים.
על המרצה
דר' רונית שלו, פסיכותרפיסטית גוף נפש, חוקרת ומטפלת בתחום השכול והאובדן. יו"ר שותפה של 'הפורום הבינארגוני של אובדן ושכול'. מרצה במכללת עמק יזרעאל ומרכז שילוב- גוף נפש ורוח. ומטפלת גוף נפש ביחידה לבריאות הנפש ילדים ונוער בבית החולים העמק. אמנית.
לרכישה > http://bit.ly/ShutafimChildrenPay
הרצאה מאת שהם סמיט
הכלבלב שאהב בלט ולא מת
הכלבלב שאהב בלט ולא מת - או איך מספרים לילדים על המוות בספרות המיועדת להם ובחיים.
בהרצאה שהם תביא קטעים יפהפיים מהספרות העולמית לילדים, תיקח אותנו למסע אל תוך יכולתה של הספרות לדבר באופן ישיר ובריא על מוות.
על המרצה
שהם סמיט סופרת ומתרגמת, כותבת למבוגרים ולילדים, על החיים ועל המתים. כלת פרסי ביאליק, לאה גולדברג, דבורה עומר ועוד.
לרכישה > http://bit.ly/ShutafimChildrenPay
הרצאה מאת ד"ר נעמה אושרי
ילדים של החיים
נעמה אושרי, פילוסופית של הדרך, מביטה אל ילדותה המוקדמת - על המפגש עם השכול והאובדן, על החיים ועל המוות - ומה שביניהם.
על המרצה
ד"ר נעמה אושרי: תלמידה ומורה בדרך הזן, ב’בית אימון הרוח’. למעלה מעשור וחצי מלמדת את תורת הנפש הבודהיסטית כמשנת חיים פשוטה, מעשית ורלוונטית – בקורסים אקדמיים, בסדנאות, בהרצאות ובימי עיון, וגם – בחיק הטבע בארץ ובעולם, ומתוך זיקה לאמנויות ולמרחב הסיוע ומתוך סקרנות לקשר שבין מזרח ומערב. מנחה תוכנית רדיו על בודהיזם ופואטיקה, כותבת, מטיילת ומצלמת. מלווה א.נשים במסעות החיים בהשראת החכמה והפואטיקה הבודהיסטית. רעייה ואם לארבעה, מתגוררת במשק המשפחתי בכפר ויתקין.
לרכישה > http://bit.ly/ShutafimChildrenPay
עמותת "שותפים למסע" עוסקת בתפר העדין שבין החיים למוות,
במסגרת פעולותינו אנחנו מציעים ליווי קבוצתי ואישי למתמודדים עם מחלות, עם סוף החיים ועם אובדן ואבל.
לעמותה תוכנית הכשרה מקיפה ורחבה למתנדבים המלווים חולים ומתמודדים, ומציעה ליווי באתגרי חיים ברוח בודהיסטית,
מתוך הישרת מבט, פתיחות הלב והחמלה.