תוכנית 'שותפים למסע'
מרחבי תמיכה למתמודדים
כאשר אנו נקלעים למצבי משבר בריאותיים, נפשיים ואחרים, נשמטת הקרקע מתחת לתפיסות העולם שהחזיקו אותנו בחיינו, ופעמים רבות אנו נסחפות במערבולת של תגובות ופעולות. במצבים אלו חשוב ללמוד לא להעמיס על עצמנו סבל מיותר, להבחין בין המצב ה"אובייקטיבי" אתו אנו מתמודדים, לבין הסבל הנוסף, הנובע מהתגובות, הפרשנויות והדפוסים שלנו.
דרך התרגול הבודהיסטית, המתבססת על עקרונות תיאורטיים בשילוב עם תרגול המדיטציה, מתמקדת בדיוק בנקודה הזו: ביכולת להבחין בין כאב בלתי נמנע, לסבל מיותר.
החברה המודרנית נוהגת להדיר מתוכה אנשים חולים, זקנים נכים וכן הלאה, ובמיוחד כל אזכור למוות ולסופיות החיים. כאשר המחלה או המשבר מביאים אותנו אל סף המוות, אנו מגלים כי המוות כה מפחיד ומשתק אותנו ואת יקירינו, ולעתים קרובות החולים מוצאים עצמם מבודדים, מנותקים מאפשרות לשוחח בחופשיות עם מלוויהם ואהוביהם, לכודים במבנים של שתיקה והתעלמות שמייצרים סבל רב.
כחלק מהאימון והלימוד במסורת התרגול הבודהיסטית אנו בוחרים לפתוח עצמנו לחיים במלואם, כולל המחלה, הזקנה והמוות. אנחנו מוצאים כי יש כוח רב בגישה זו, ושואפים לחלוק אותה עם אחרים.
אנו מציעים מרחבי תמיכה המיועד לכל איש ואשה הנמצאים במשבר או בהתמודדות מאתגרת, ומוכנים לבחון דרכים בהן יוכלו לסייע לעצמם, ובעקיפין גם לסביבתם.
מרחבי הסיוע מבוססים על תפיסת העולם הבודהיסטית ודרך התרגול המלווה אותה, המיועד לכל אדם העובר מצבי משבר, רפואיים ואחרים. מצבי משבר עלולים במקרים רבים להותיר אותנו בתחושה עמוקה של בדידות וריחוק.
מרחב הסיוע נועד לחלץ אותנו מתחושה זו בעזרת קבוצות תרגול המיועדות למתמודדים עם משברים, ועל ידי הכשרת תלמידי מדיטציה ותיקים כשותפים למסע של מתמודדים עם משברים שונים.