top of page
עיצוב ללא שם (1).png

ידידי הסבל
קורס בן 5 מפגשי אונליין בהנחיית בעז עמיחי

כולנו מתמודדים עם רמות כאלו או אחרות של סבל בחיינו.

זו נקודת המוצא של הדרך הבודהיסטית כולה - ישנו סבל, הוא חלק בלתי נפרד מחיינו, ויש דרך להפחיתו ואף להתגבר עליו. בשנה האחרונה, לפחות ברמה הלאומית והמשותפת, רמת הסבל הגיעה למימדים חדשים, כשאנחנו מתקשים לדמיין את הסבל שעוברים חלק מנפגעי המלחמה הנוראית הזו - חטופים, פצועים, עקורים וכמובן אלו שאיבדו אהובים ויקרים.

 

בעודנו מתרגלים להפחית את רמת הסבל בחיינו, ואף שואפים לתמוך באחרים בהפחתת הסבל בחייהם שלהם, אנחנו מוזמנים להכיר בנוכחות הסבל בחיינו, ולהכיר ביכולתו ללמד אותנו שיעורים חשובים מאין כמוהם. 

בקורס הזה נביט באומץ אל הסבל בחיינו, ונשאל את עצמנו מה נוכל להפיק ממפגש מפוכח ומלא בסקרנות איתו. 

​​הקורס יתקיים בימי שלישי בשעות 10:00-12:00 החל מתאריך 18.2.25 ועד ה-18.3.25.

השיעורים יוקלטו לצפייה חוזרת, הקישור להקלטה יישלח אליכם תוך זמן קצר

כדי לאפשר למי שלא הצליח להצטרף למפגש לעקוב אחר הנלמד בקורס. 

​​

ההצטרפות לקורס היא בדאנה - תרומה לפי רצון ויכולת,

תמיכה בעמותת 'שותפים למסע' בליווי אנשים במצבי משבר,

מחלות קשות ותהליכי אובדן ואבל.

להרשמה לקורס

אלו יהיו נושאי הקורס:

 

הסבל כאתגר מודעות

כמה קשה לנו להישאר בנוכחות ובמודעות כאשר אנחנו סובלים. כשמופיע סבל, בוודאי משמעותי, כל מה שאנחנו רוצים זה שהוא ייגמר, ורק אז נהיה פנויים לחזור להתבונן במה שקורה עכשיו. אבל לא ניתן להתמיר ולהשתחרר מהסבל מבלי ללמוד להכיר אותו, את דפוסיו (דפוסינו), ואת אופן ההתנהלות שלו. לכן הצעד הראשון שלנו במפגש עם הסבל הוא להותיר את עינינו פקוחות וסקרניות, גם כאשר רע לנו. 

הסבל כמורה להיאחזות

האמת השנייה מבין ארבע אמיתות הנאצלים, השיעור הראשון שלימד הבודהה, אומר לנו שמקור הסבל זו ההשתוקקות וההיאחזות. כשיש סבל סימן שיש היאחזות. לכן כל מפגש עם סבל מזמין אותנו לתרגל הרפיה, שחרור. 

 

הסבל מצביע על הופעתו של השחקן הראשי

כל עוד הדברים זורמים, ואיננו עסוקים בגורלו של "השחקן הראשי" - אנחנו עצמנו, אין סבל. כשהזרימה נתקעה סימן שלבמה עלתה הדמות שסביבה סובב הכל - "אני". איך מאפשרים לדברים לחזור לזרום ולומדים לא להיתקע סביב הדמות הראשית הדמיונית. רגעי סבל הם רגעים עצמתיים לתרגל בהם החלפת מקומות עם אחרים שסביבנו. 

 

הסבל כמסיר כיסוי עיניים

היסוד העמוק לסבל הינו תפיסה מוטעית של המציאות. אם היינו רואים דברים נכוחה, לא היינו סובלים. נוכחותו של הסבל בחיינו מזכירה לנו שוב ושוב לבדוק איפה אנחנו טועים: במימד הארעיות? במימד אשליית העונד, או במימד התהוות הגומלין ותעתוע הקיום הנפרד? 

 

הסבל כחדר כושר לתרגול סבלנות

כפי שהמילה סבלנות בעברית מצביעה, היא נדרשת אך ורק כאשר יש לנו מפגש עם מידה כזו או אחרת של סבל. הסבלנות הינה מתנה גדולה לחיים. לא רק ביכולתנו להתגבר על סבל עכשווי, אלא ביכולתנו לפתח עמידות בפני סבל עתידי, ותחושת בטחון עצמי מול כל סוגי הסבל שעלולים להתנפל עלינו במחשבותינו. לכן כל מפגש עם סבל הוא גם הזדמנות לטיפוח הסבלנות. 

 

הסבל כהזדמנות לחיבור

למרות שנדמה לנו לעתים שאנחנו סובלים כמו שאף אחד לא סבל מעולם, האמת היא שאף אחד מאיתנו לא המציא שום מימד חדש של הסבל האנושי. כאשר אנחנו נתונים לסבל, הנטייה הראשונית שלנו עלולה להיות התכנסות פנימה והתרחקות. אבל בעזרת אימון ואומץ לב נוכל להמיר את תנועת ההתכנסות בתנועה של פתיחת הלב וחיבור וכל שותפינו לגורל - בני האדם, והיצורים החיים באשר הם. 

 

המפגשים יכללו זמן של התבוננות שקטה באמצעות מדיטציות מונחות, וכן זמן של לימוד, שיתוף ודיון. כל שיעור יוקלט והלינק להקלטה יישלח אליכם תוך זמן קצר כדי לאפשר למי שלא הצליח להצטרף למפגש לעקוב אחר הנלמד בקורס. 

להרשמה לקורס

בהנחיית: בעז עמיחי

לומד ומתרגל בודהיזם טיבטי מעל עשרים וחמש שנים.

פגש את מסורת הבודהיזם הטיבטי בדהרמסאלה, ונותר לחיות בצפון הודו כשבע שנים בהם הקדיש את מירב זמנו ללימוד ותרגול.

עם שובו לארץ הקים עם חברים את עמותת ידידי הדהרמה, ניהל אותה, ובמקביל החל את לימודיו באוניברסיטה.

כתב עבודת דוקטורט העוסקת במדיטציה הבודהיסטית במאות הראשונות לספירה.

מלמד קורסים וסדנאות העוסקים בהיבטים שונים של הדרך הבודהיסטית ומוביל את התכנית “שותפים למסע”, לתמיכה ברוח הבודהיזם במתמודדים עם מחלות קשות ותהליכי אובדן ואבל.  

בעז
הצטרפות לרשימת התפוצה במייל
מוזמנים להצטרף לרשימת התפוצה שלנו במייל ולהתעדכן אחת לשבוע בפעילויות השותפות של העמותה.
הצטרפות לקבוצת הוואטסאפ השקטה 
בקבוצה תוכלו להתעדכן על כל הפעילויות שלנו מראש - אירועים, קורסים, מפגשים ופעילויות מיוחדות.
bottom of page